Werving & Selectie

van Staffplanning

Werving & selectie, maar dan anders

Het tekort aan commerciële, administratieve, financiële en technische professionals bij ICT-bedrijven en in andere branches neemt toe. Het vinden van nieuw talent of doorgewinterde krachten, kost steeds meer tijd en energie. En daaraan ontbreekt het steeds vaker bij HR-afdelingen, die zich vooral met het ontwikkelen en uitvoeren van HR-beleid willen bezighouden. De keuze om uw werving & selectie extern onder brengen, kan dan ook een goede oplossing zijn.

Heel veel vragen

Voor bedrijven die enkele vacatures per jaar hebben, biedt Staffplanning een geheel eigen wijze van werving & selectie. Graag gaan we met u om de tafel om uw wensen en eisen uitvoerig door te nemen. Daarbij stellen we u eerst heel veel vragen, zodat we een goed beeld krijgen van uw onderneming, de bedrijfscultuur en de functie waarvoor u een kandidaat zoekt. Pas als we alles van u weten, gaan we concreet op zoek in ons netwerk.

Sparringpartner

Onze degelijke voorbereiding en persoonlijke aanpak, is wat Staffplanning onderscheidt. We zijn geen cv-schuivers, maar willen altijd de perfecte match tot stand brengen. Daarom investeren we graag in langdurige relaties. Dat is zowel voor u als voor ons, maar ook voor onze kandidaten, veel beter. Om de perfecte match te realiseren, kijken we niet alleen naar de cv van een kandidaat. Zeker zo belangrijk zijn de persoonlijkheid en soft skills van uw ideale kandidaat. Het gaat om mensen immers! Ook na de indiensttreding houden we graag contact met u als sparringpartner.